HVAD ER REGLERNE?

Rugby har regler

UDSPARK:

Kampen begynder med et udspark fra midten af banen. Bolden skal sparkes mindst 10 meter frem. På samme måde sættes spillet i gang efter en scoring. Når spillet er i gang, gælder det om at skabe plads til dig selv og dine medspillerne. Det gør man ved at aflevere (altid bagud) og spille sig frem på banen.

 

Man kan selvfølgelig ikke undgå at blive tacklet og så gælder det om at sørge for, at det er dine medspillere, der får fat i bolden og fortsætter spillet ned mod mållinjen.

 

BOLDEN:

Den ovale bold skal bæres i hænderne og må kun afleveres bagud. En gylden regel er, at du altid skal være mellem bolden og dit eget mål ellers er du off-side.

 

Bolden må sparkes i alle retninger på banen. Det kan være meget svært, at sparke præcist (bolden er jo ikke rund), men så gælder det om at du eller dine medspillere når først til bolden.

Nogen gange kan det også være nødvendigt at sparke, hvis man er presset - og så flytter man spillet op til der hvor bolden lander - og væk fra din egen mållinje. 

 

TACKLINGER:

Kun spilleren med bolden må tackles. En spiller er tacklet når han er fastholdt og bragt til jorden. En tackling kan foretages af en spiller der kaster sig og holder fast om modstanderens ben.

 

Farligt spil, som bl.a. benspænd, hals-tacklinger og andre farlige tacklinger er strengt forbudt!Når du er tacklet betyder det ikke, at du har mistet bolden.

 

Det gælder om at dine medspillere følger med dig og er der til at fortsætte angrebet. Det kalder vi "support" og det er noget af det vigtigste i rugby. Alene kan man være nok så dygtig, men uden holdet kommer man ingen vegne. 

SCORINGER:

Man kan få point på fire måder:

 

1) Ved at trykke bolden mod jorden i målområdet. Det kaldes et forsøg og giver 5 point.

 

2) Spark efter forsøg (conversion) ud for det sted, hvor forsøget blev scoret, over overliggerne og mellem de to opstandere. Det giver 2 ekstra point.

 

3) Direkte på straffespark, der kan dømmes overalt på banen. Der skal sparkes over overliggeren og mellem de to opstandere og det giver 3 point.

 

4) Dropspark i åbent spil giver 3 points. Spilleren slipper bolden fra hænderne, så den rammer jorden, og sparkes i opspringet over overliggeren og mellem de to opstandere.

Læs meget mere og find alle reglerne på World Rugby's hjemmeside: http://laws.worldrugby.org/?law=showallbysections

Der er mange, som tror, at rugby er et spil uden regler. Det er langt fra tilfældet. Det kan måske godt virke sådan, når man ser rugby for første gang og så hjælper det at kunne de vigtigste regler. 

Rugby intro-film

Vi har fundet en lille, sjov film frem som et godt intro til Rugby og sportens mest basale regler. Filmen er dog, desvære, kun på Engelsk. 

4 MYTER OM RUGBY

En sport med mange skader:

Naturligvis bliver folk skadet når de spiller rugby, men om det er farligere end andre former for boldspil eller kontaktsport er tvivlsomt. I FRK forsøger vi at reducere antallet af skader ved at træne målrettet imod skader. Vi bruger derfor meget træningstid på fysisk træning og forebyggelse. Klubben har desuden tilknyttet en fast fysioterapeut som hjælper alle klubbens medlemmer med særlige træningsråd og forebyggelse.

 

Rugby har ingen regler:

Dette er naturligvis forkert selv om det ofte kan se sådan ud når man ser det udefra. Reglerne er mange og det kræver ofte at man har spillet i flere år før de forstår helt. I FRK har flere af vores trænere deltaget i dommerkurser mm. så hvis du måtte have spørgsmål omkring reglerne kan de altid hjælpe dig med svaret.

 

Man skal være stor og stærk 

Ja det er super godt hvis man skal spille forward, men kan også være en ulempe i andre positioner. I rugby er der derfor altid plads til alle uanset størrelse og kondition. Det vigtigste for en god rugbyspiller er motivation og vilje til at kæmpe også når det gør lidt ondt.

 

Rugby er for bøller

NEJ, NEJ, NEJ Tværtimod. Rugby er en sport for gentlemen i modsætning til andre former for boldsport. Selv om det ofte går heftigt for sig i løbet af kampene så er rugby en sportsgren præget af stor respekt for modstandere både på og uden for banen.

Frederiksberg Rugby Klub

Train with us

Trainings takes place at Nandrupsvej 10, Frederiksberg

Tuesdays:                                         Thursdays:                                  Sundays:

U6 &U8:                       17:00-18:00    U12, U14, U16 & U18: 17.00-18:30     U8 & U10: 13:30-15:00  

U10, U12, U14, U16 & U18: 17.00-18:30    Women:                 18:00-20:00

Women:                       18:00-20:00    Men:                     19.00-21:00 

Men:                            19.00-21:00                      

See us play

Our home pitch:

Frederiksberg Hallerne Jens Jessensvej 20 Frederiksberg

SoMe

Follow FRK on our official social media pages

Address: Nandrupsvej 10 - Frederiksberg

Pictures by Daniel Storch - visit his website here.

© 2019 Frederiksberg Rugby Klub.

Address: Jens Jesensvej 20 - Frederiksberg