FRK

HVAD ER RUGBY?

Nogle hævder, at det er den hårdeste sport i verden. Andre siger, det er den ultimative holdsport. For os er rugby mere en livsstil end en sport. 

Hvad er rugby?

Umiddelbart kan det se voldsomt ud når man som uforstående ser sin første rugbykamp. Og der bliver da også kæmpet så både sved og blod flyder. Efter en kamp vil man ofte have skrammer og blå mærker, men også en følelse af a have givet sig 100 %. Men uanset hvor hårdt der bliver kæmpet på banen så bliver den gode tone hurtigt genetableret efter kampen. Rugby er også en sport hvor fairplay er i fokus og hvor det at ”filme” og lade som om man bliver taklet ikke er god stil. Rugbyspillere er generelt meget passionerede og stolte af deres sport.

 

Rugby er en holdsport, der dyrkes over hele verden. Der er hovedsaglig to varianter af sporten rugby union (15 spillere) og rugby league (13 spillere). Rugby spilles med en oval bold, der skal frem over banen.

 

Der er forbud mod at kaste bolden frem ad banen. For at bringe bolden frem må spillerne løbe med bolden, eller de kan sparke den fremad. Der scores mål ved at opnå Try eller Goal. Ved Try skal bolden lægges bag modstanderen baglinie. Try minder om touchdown, der kendes fra amerikansk fodbold. Goal opnås ved at sparke bolden over tværliggeren, der står mellem modstanderens målstænger.

 

Rugby er en fysisk hård og krævende idræt med megen fysisk kontakt. Spillerne bruger ingen eller kun begrænset beskyttelse, og der er derfor stærkt fokus på spillernes sportslige optræden, og spillet anses for at være en "gentleman sport".

Hvorfra stammer rugby?

Rugby er en videreudvikling af en gammel walisisk eller kornisk sport kendt som "Hurling", der gik ud på, at bære en bold i mål af enten enkeltspillere eller hold.

 

At rugby skulle være opfundet på Rugby School, har vist sig, at være en myte. Dog tilskrives William Webb Ellis stadigvæk æren som opfinder af rugby, sandsynligvis på grund af manglen på andre egnede kandidater. Men sandheden er at spillet udviklede sig over tid, mens spillerne opfandt og forfinede reglerne.

 

I 1895 blev Rugby League udskilt fra Rugby Union.

Rugby i Danmark

Rugby er verdens sjettestørste idrætsgren. International Rugby Board (IRB, stiftet 1887) er det øverste organ og var frem til midten af 1980'erne en eksklusiv sammenslutning af de otte toneangivende rugbynationer.

 

De mindre nationer dannede i 1934 Fédération internationale de rugby amateur (FIRA), og først i slutningen af 1980'erne blev der skabt et samarbejde mellem de to forbund.

 

Rugby var jævnligt på det olympiske program frem til 1924; der er afholdt VM siden 1987.

 

I Danmark har der været spillet rugby siden 1931, men Dansk Rugby Union (DRU) blev først dannet i 1950. DRU har 1970 medlemmer fordelt på 25 klubber (2005).

RUGBY FAKTA

Antal spillere: 7, 10 eller 15

Bane Størelse: 144 X 70 m

Spilletid: 2 X 7/10/40 minutter

Scoringer: løb bolden over baglinjen og læg den på jorden eller spark den gennem målstængerne

15 eller 7 spiller?

Bortset fra at der kun er 7 spillere på banen og at kampene varer 2 x7 min i stedet for 2 x 40, så er der i sevens rugby faktisk ikke stor forskel på reglerne. Men det faktum, at spillerne har langt mere plads gør, at Sevens fremstår som en ret anderledes udgave af rugby. Se her en lille film om Sevens - på Engelsk. 

Er rugby noget for mig?

Rugby er for alle. Om du er lille, stor, lang eller smal, ung eller gammel, pige eller dreng. Noget af det bedste ved rugby er, at der er brug for alle på holdet. Det kan godt være en fordel at være stor og stærk, men der skal også være nogle på holdet, der er små og hurtige.I ungdomsrækkerne spiller piger og drenge sammen, men i senior rugby er der både turneringer for mænd og kvinder. Rugby er en rigtig god måde at holde sig i god fysisk form - også for piger.

Frederiksberg Rugby Klub

Train with us

Trainings takes place at Nandrupsvej 10, Frederiksberg

Tuesdays:                                         Thursdays:                                  Sundays:

U6 &U8:                       17:00-18:00    U12, U14, U16 & U18: 17.00-18:30     U8 & U10: 13:30-15:00  

U10, U12, U14, U16 & U18: 17.00-18:30    Women:                 18:00-20:00

Women:                       18:00-20:00    Men:                     19.00-21:00 

Men:                            19.00-21:00                      

See us play

Our home pitch:

Frederiksberg Hallerne Jens Jessensvej 20 Frederiksberg

SoMe

Follow FRK on our official social media pages

Address: Nandrupsvej 10 - Frederiksberg

Pictures by Daniel Storch - visit his website here.

© 2019 Frederiksberg Rugby Klub.

Address: Jens Jesensvej 20 - Frederiksberg