PERSONLIG UDVIKLING

Selv om rugby er en holdsport så er det også en god måde at udvikle sig personligt.

 

Som rugbyspiller i FRK har du mulighed for at udvikle dine fysiske egenskaber (styrke og teknik) igennem målrettet træning aftalt med trænerteamet.

 

Du kan som rugbyspiller også udvikle dine personlige kompetencer inden for ledelse, samarbejde, arbejde under pres, overblik og kommunikation.

Fokus på udvikling

I 2009 definerede IRBs medlemslande fem værdier, som definerer rugby: Passion, sammenhold, respekt, disciplin og fairplay. Samlet set udgør de nu IRBs kerneværdier og indgår i IRBs Charter - et dokument, som har til formål at sikre, at rugby bevarer sportens unikke egenskaber både på og uden for banen.

KERNSUNDE VÆRDIER

Sportsmanship

En rugbykamp varer 2 X 40 minutter. Inden for reglerne vil spillerne gøre alt, hvad der er muligt for at få bolden – eller afholde modstanderen fra den. Også hvis det betyder, at man skal give eller tage en hård tackling for holdet. Men det sker altid med respekt for spillet, modstanderen og dommeren.

Når kampen er slut, klapper holdene af hinanden, hvad enten man har tabt eller vundet. Og begge kaptajner vælger en Man of the Match fra begge hold, mens spillerne deler en tår øl.

Godt sportsmanship er typisk for rugby – både på og uden for banen. Fairplay er ikke en uskreven regel i rugby - men faktisk en del af reglerne. Det er f.eks. kun kaptajnerne for de to hold, der må snakke til dommeren. Man må ikke trække tiden, tale grimt om de andre spillere eller på anden måde opføre sig usportsligt. Det bliver straffet af dommeren, enten med at det andet hold får bolden, der gives en advarsel eller der bliver dømt straffe. I rugby betyder et gult kort, at du skal forlade banen i en periode og på den måde bliver det en fordel for det andet hold.

 

Rugby er, i modsætning til fodbold, for mange spillere en livsstil frem for en sport. Vi er stolte over at spille hårdt, men fair.

I FRK lægger vi stor vægt på at vores trænerteam kan supplere hinanden og at de arbejder efter en fælles koordineret plan. Derved undgår vi at værdifuld viden går tabt hvis en træner stopper eller får andre arbejdsopgaver.

 

Hvert hold har naturligvis en eller flere faste trænere, men det kan godt ske at eksempelvis træneren for kvindeteamet i en periode bytter med herretræneren, eller deltager i træningen med særlige øvelser. Koordineringen af trænerarbejdet koordineres af klubbens sportschef og seniorudvalgsformand.

Træning

Alle spillere (som har betalt deres medlemskontingent må deltage i træningen. Såfremt en spiller måtte have skader eller ikke kan deltage i hele træningen så opfordres de til at nævne dette for træneren inden træningen begynder.

 

Dermed kan træneren tage højde for dette i løbet af træningen, og måske komme med forslag til alternative øvelser som kan udføres i stedet. Hvis man deltager i træningen så gennemfører man hele træningen også selv om man er træt eller ikke kan lide øvelsen.

Alle spillere opfordres til at komme med forslag til forbedringer af træningen. Hvis en spiller har en god ide til en øvelse, træningsmetode eller teknik som kan forbedre træningen så skal træneren selvfølgelig informeres om dette. Mange af vores spiller har erfaringer fra andre klubber og kun ved at dele alle vores erfaringer kan vi blive bedre og stærkere. Det er dog vigtigt at huske at vores trænere altid har lagt meget energi og forberedelse i træningen. Derfor skal forbedringsforslag og ønsker om andre øvelser først drøftes efter træningen. Forslag til forbedringer drøftes efter træningen, ikke under træningen.

Frederiksberg Rugby Klub

Train with us

Trainings takes place at Nandrupsvej 10, Frederiksberg

Tuesdays:                                         Thursdays:                                  Sundays:

U6 &U8:                       17:00-18:00    U12, U14, U16 & U18: 17.00-18:30     U8 & U10: 13:30-15:00  

U10, U12, U14, U16 & U18: 17.00-18:30    Women:                 18:00-20:00

Women:                       18:00-20:00    Men:                     19.00-21:00 

Men:                            19.00-21:00                      

See us play

Our home pitch:

Frederiksberg Hallerne Jens Jessensvej 20 Frederiksberg

SoMe

Follow FRK on our official social media pages

Address: Nandrupsvej 10 - Frederiksberg

Pictures by Daniel Storch - visit his website here.

© 2019 Frederiksberg Rugby Klub.

Address: Jens Jesensvej 20 - Frederiksberg